söndag 24 juli 2011

That´s all folks !!!

Vädret har tagit för många reservdagar och det ser inte bättre ut närmaste dagarna. Det är tungt men vi har beslutat oss för att avbryta vår paddling pga tidsbrist.
Tack till alla som följt oss på bloggen och kommenterat, det har varit mycket uppskattat.

lördag 23 juli 2011

Dag 28, 54 km

Start 6.30. Stökig sjö och ganska hård ostlig vind. Förbi kärnkraftverket och sedan en slingrande bana i misterhults skärgård för att få så mycket skydd som möjligt. Sent omsider fick vi en trevlig tältplats på Krokö.

Dag 27, 36 km

Start 8.30 pga vädret. Ett jätte åsk-väder med 10000 blixtar på en timme drog förbi under natten, häftigt värre. Vi satte av mot Påskallavik för proviantering och mat. På väg dit var vi tvungna att fixa Gurras roder vilket tog en timme. En lugn färd förbi Oskarshamn förutom sista timmen då det blåste upp en hård nordan. Inte blev vi gladare av regnskuren som kom när vi höll på att slå upp tälten på Stora Kättelsö.
Första havsörnen utanför påskallavik.

torsdag 21 juli 2011

Dag 26, 0 km

N 10-13, dis och tidvis regn.
Suck...det enda vi inte kan påverka är vädret...hoppas att vi får lite medflyt snart innan alla extradagar är förbrukade...
Och vi som trodde att västkusten och Skåne skulle bli "värst". Blekinge och Östersjökusten har hittills varit värre.

Dag 25, 48 km

Start 06.30. Dimma och max 50 m sikt. På med reflexvästen. Vi tog ut kompasskurs mot Revsudden och slog på GPS:en och gav oss iväg. Ett par km före Revsudden lättade dimman och solen tittade fram. Jobbig och seg paddling i NO 4-6, dvs motvind. Efter lunch kunde vi ta skydd bakom öar senare på em avtog vinden. Lugn färd fram till Oknö skär där vi åt middag. Efter middagen tog vi oss till Dösö, utanför Mönsterås, där vi slog upp tälten.

tisdag 19 juli 2011

Dag 24, 40 km

Start 06.15. Siktet inställt på Kalmar i första hand. Solsken och medvind hela vägen fram till lunch 1 mil söder om Kalmar. Efter lunch började havet vakna till liv och det blev stökigt och blåsigt.
Strax utanför Kalmar tog sig Totte vatten över huvudet. Lugnet infann sig på 1/100 dels sekund och allt gick bra till slut. Den stökiga sjön tillsammans med en stor våg kastade kajak och man, obönhörligt sidledes och sedan blev det blött. Tyvärr fanns inget jag kunde göra....
Alla hjälpmedel fungerade bra och jag lyckades komma i kajaken igen, och pumpa ur vatten,i den stökiga sjön. Kort återhämtning nedanför slottet innan vi fortsatte.
Tältplats strax norr om Kalmar.

Dag 23, 51 km

Start 07.00. Regnigt och grinigt väder, och vädret var inte det enda som var regnigt och grinigt. Vi stannade till i Torhamn i ett så kallat ICA-FIKA stopp. Efter det lätt motvind och regn till Torhamnsudde där vi rundade och började gå NO. Medvind !
Lunch vid Gullholmen och kort fikastopp vid Kristianopel. Tälten slogs upp strax söder om Bergkvara.
Gurra börrjar bli bra på tärnor, skrän-tärna i dag vid Torhamnsudde och Kentsk-tärna förra veckan vid Sandhammaren. Trevlig med 2 nya kryss på art-listan...

söndag 17 juli 2011

Dag 22, 33 km

Start 05.45. Nu gick det lättare att ta sig runt Gö. Men säg den lycka som varar för evigt ! Det blåste upp och med 10 m/s i ansiktet gick det inte längre...Vi gick en omväg i skydd av öar till Tromtö där vi tänkte stanna för att vänta ut vinden, 12 m/s i byarna. Sagt och gjort, lunch, bokläsning, fågelskådning i lä innan 18.00 då vinden började avta. Efter middagen lämnade vi så Tromtö med sikte på Norra Sturkö. Där är tälten uppslagna.

lördag 16 juli 2011

Dag 21, 39 km

Start 05.50. Överfarten (Pukaviken) såg ut att bli en angenäm resa tills vi kom ut en bit, då började det blåsa. Sedan har det blåst mer eller mindre hela tiden. När vi skulle runt Gö, söder om Ronneby, blåste det för mycket och sjön var för hög så vi tvingades söka lugnare vatten. Vi passade på att äta middag i solskenet. Ett nytt försök gjordes kl 21.00 men det hade inte lugnat sig det minsta. Vi stod och paddlade på samma ställe!
Återigen gick vi till lugnare vatten och sökte upp en lämplig tältplats. Det börjar kännas trist att vara inblåst, vi vill paddla !!

fredag 15 juli 2011

Dag 20, 12 km

Kapten Gyllenhorn ?

Hans fru kanske ?
Startade som planerat från Hällevik men insåg att det blåste för mycket och var för hög sjö. vi gick in till Nogersund där vi väntade ut vädret och passade på att äta lunch hos Kapten Gyllenhorn. 19.00 kom vi så iväg och hann "ända" till norr om Hörvik. Imorgon skall Pukaviken korsas.

torsdag 14 juli 2011

Dag 19, 0 km

En regnig och blåsig dag i Hällevik. Vädret har gjort det omöjligt för oss att paddla vidare idag. Tvätt och vila på programmet. Imorgon ger vi oss av igen då vädret skall bli bättre.

onsdag 13 juli 2011

Dag 18, 30 km

Start 06.00. Tänkte snedda över Hanöbukten till Listerlandet men vädret gjorde att vi tog ett spår närmare land. Stannade på Utkörningen söder om Sölvesborg för lunch.
Tilltagande vind och hög sjö (ost 10-13 m/s) gjorde att vi tvingades stanna i Hällevik istället för att gå runt Listerlandet och upp till Pukaviken. Imorgon ser det ut som 13-17 m/s.

Dag 17, 48 km

Kväll utanför Åhus
Start 05.30. Fika stopp vid Stenshuvud. Stannade sedan till i Kivik för att handla. Lunch i Haväng. Efter lunch paddlade vi en del också :)
Stannade för dagen norr om Åhus.

måndag 11 juli 2011

Dag 16, 54 km

Upp tidigt och start 05.30.Spegelblankt hav och vindstilla. Fika i kajaken efter Ystad och sedan kurs mot Ales stenar. Väl där Kaffe med bulle. Lunchen intogs på stranden vid Sandhammaren och resterande paddling mot Simrishamn i lugnt och skönt väder. En del korta skurar under dagen. Tältplats i Tobisviken.

Dag 15, 35 km

Start 06.45. Trevlig paddling fram till första fikat i Smygehuk. Nästa stopp Abbekås för handling och lunch.
Tilltagande vind och sjö tvingade oss att stanna strax väster om Ystad.

lördag 9 juli 2011

Dag 14, 21 km

Start 09.00. Stökig sjö och ost 6-8 m/s. Trelleborg passerades utan problem tillsammans med Johan som åkt ikapp oss igen. Anmärkningsvärt är att fartygen vänder ute på havet och backar in till hamnen.
Nådde fram till Gieslövs strandmark kl. 19.00

fredag 8 juli 2011

Bilduppdatering !

Nu har vi även lagt in bilder under respektive dag. Nu är vi i fas...

Dag 13, 12 km.

Totte, Gurra, Emma och Roger. Agnes och Ester framför.
Start 06.20. Lätt regn på vår färd mot det planerade stoppet i Höllviken. God mat och dusch hos Gurras dotter Emma med familj (Roger, Agnes och Ester). Vi passade även på att handla och ladda vår elektronik. Detta blir också ett nattstopp inför Falsterbo kanal och den kommande sydkusten.
Tack för gästfriheten !

Dag 12, 50 km.

Totte vid Turning Torso.
Kom iväg 05.20. Regnskurar på förmiddagen fram till Barsebäck där vi åt lunch. Från Barsebäck siktade vi på Turning Torso dit vi paddlade spegelblankt vatten bortsett från några enstaka norrgående strömmar.
I höjd med Turning Torso blev det motvind och strömmar som gjorde det väldigt trögt att paddla. Vi stannade till invid brofästet för att pusta innan vi fortsatte vår färd. Till slut var vi tvungna att stanna för kvällen och hittade Klagshamns Surf Club där fick tillåtelse att slå upp våra tält. Pust !

Uppdaterat !

Samtliga distanser är nu uppdaterade under sin respektive dag. Från och med nu ska det funka som det var tänkt :)

onsdag 6 juli 2011

Dag 11, 35 km

Livets nödtorft !
Första milen i härligt, vindstilla spegelblankt vatten. 5 km från Helsingborg blev vattnet strömt och det började ta emot. I höjd med Helsingborg kom så även motvinden och det blev stökigt att ta sig förbi den trafikerade hamnen.Fortsatt blåsigt, strömt och stökigt fram till tältplatsen ett par km norr om Landskrona.

tisdag 5 juli 2011

Tack...

...för alla kommentarer. Vi läser alla och tycker det är jätte-kul att få.
Hoppas på kommentarer hela vägen :)
Har ni direkta frågor så är det bättre att maila dom: tottegurra@hotmail.se

Dag 10, 36 km

Solnedgång...
Kom iväg 9.00 och satte kurs mot Höganäs. Halv-stökig sjö. Lunch på klipporna vid Kullaberg.
Mötte Johan och Erik och paddlade samman med dom en kort bit innan vi skildes åt igen. Mycket trevligt att träffas. Lycka till !
Med siktet inställt på området mellan Helsingborg och Höganäs paddlade vi vidare och stannade vid Lerberget.

måndag 4 juli 2011

Dag 9, 57 km

Avfärd från Hansagård.
Paddlingsdagen började stilla och lättpaddlat fram till Villshärad. Från Villshärad till Tylösand var det segt (strömmar). Framme i Tylösand gick vi iland på en inte alltför befolkad strand och intog lunch. Där passade vi samtidigt på att samla oss inför Laholmsbukten.
3 och en halv timme senare var vi framme vid Hovs Hallar i Skåne. Vi gick iland för att sträcka på oss.
Tältplats för kvällen blev en gräsplätt strax norr om Torekåv.

söndag 3 juli 2011

Dag 8, 40 km

Iväg 07.45. Medvind  och vågor som bar oss fram till Glommen. Vidare förbi Falkenberg var det trögpaddlat och dagen slutade tidigt vid Hansagård med laddning av batterier samt tvätt av kläder.

Dag 7, 31 km

Bra tältplats !
Ihållande regn på morgonen gjorde att starten blev uppskjuten till 10.30. Färden gick förbi Ringhals där inga röda lampor blinkade eller sirener tjöt. Passade på att stanna till i Bua vid Ringhals där vi handlade och fyllde på vatten. Tälten slog vi upp på Bondeholmen utanför Trönningenäs/Varberg.

fredag 1 juli 2011

Dag 6, 52 km

Upp med tuppen för att ta sig förbi Göteborgs farleder. Inga skandaler, ingen cirkus, det hela förlöpte lugnt och säkert som allt annat. Hela färden ner till Malö i medvind men stökig sjö.
Lunch intogs på Flackholmarna vid Askims fjord.